Siirry sisältöön

Vuoden kaupunkikeskustateko 2022

Vuoden kaupunkikeskustateko 2022 palkinto viherrakennuttaja Hannu T. Holopaiselle

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys on palkinnut vuoden kaupunkikeskustateon vuodesta 2000 alkaen. Kilpailun tarkoituksena on korostaa kaupunkikeskustan merkitystä Joensuulle sekä nostaa esille Joensuun kehittämistä eteenpäin vieviä ilmiöitä ja tekijöitä niiden takana.
Joensuun kaupunkikeskustayhdistys etsi vuoden 2022 kaupunkikeskustatekoa yleisövinkkauksena sekä äänestyksenä yhdessä kaupunkilehti Karjalan Heilin kanssa. Vuoden kaupunkikeskustateko 2022 palkinto myönnetään tänä vuonna Joensuun kaupungin viherrakennuttajana uransa tehneelle Hannu T. Holopaiselle, joka sai 50 % annetuista äänistä.

Tänä keväänä eläköitynyt viherrakennuttaja Hannu T. Holopainen on tehnyt merkittävän uran Joensuun kaupungin palveluksessa ja vaikuttanut työssään laaja-alaisesti kaupunkikuvaan, toimintaan, viihtyvyyteen ja kaikkien kaupunkilaisten elämään.

Hannu T. Holopaisen työ on jäänyt monelle piiloon, mutta hän on ollut vaikuttamassa moniin pieniin ja suuriin yksityiskohtiin, jotka vaikuttavat kaupunkilaisten elämään ja toimintaan keskustassa. Sen lisäksi, että kaupunkimme keskustassa puistoineen on paljon Holopaisen käsialaa, ovat monet ihmiset pystyneet tukeutumaan Hannu T. Holopaiseen. Yhteistyö eri ihmisten ja tahojen kanssa on ollut yksi hänen vahvuuksistaan.

Kaupunki on muuttunut paljon Holopaisen työuran aikana, eikä pelkästään ulkonäkönsä puolesta vaan myös toimintojen osalta.
 
Kaupunkikeskustateko -kunniamaininta kaupunkilehti Karjalan Heilille

Kaupunkikeskustayhdistys voi halutessaan myöntää myös kunniamaininnan. Tänä vuonna yhdistys päätti myöntää Kaupunkikeskustateko -kunniamaininnan kaupunkilehti Karjalan Heilille.
Kaupunkilehti Karjalan Heili tuo viikoittain joensuulaisten kotiin painetun tiedon kaupunkikeskustan kuulumisista, ihmisistä, palveluista ja tapahtumista maksutta.

Karjalan Heili on myös tärkeä markkinointikanava kaupunkikeskustan yrityksille ja tapahtumille. Karjalan Heili väki toimii lisäksi kaupunkikeskustan kehittymisen edistämiseksi ollen mukana kaupunkikeskustayhdistys Virran aktiivitoimijoissa.