Siirry sisältöön

Virran mukana -juttusarja

Joensuun Kauppatorilla elämä sykkii monin äänin, ja nyt on aika kurkistaa kulissien taakse. Tervetuloa mukaan tutustumaan torilla toimiviin yrittäjiin! Kesän aikana julkaisemme tarinoita, jotka valottavat Kauppatorin ainutlaatuista tunnelmaa.

Ensimmäiseen juttuun haastattelimme Kauppahalli Joensuussa sijaitsevan ravintola VENNin ravintolapäällikköä, Sanna Cortesia. Cortesilta kysyimme, kuinka torin tapahtumat vaikuttavat elämään kauppahallissa.

Torin vilinä ja hulina tarttuu kauppahalliin

Kohta vuoden täyttävä Kauppahalli Joensuu on hyödyntänyt torin tapahtumia niin viestinnässään kuin kauppahallin tarjonnassa. Esimerkiksi Joulun avauksessa kauppahallissa oli huomioitu erityisesti perheet. Tarjolla oli kaakaota, mehua ja syötävää kaikenikäisille. Se oli myös yksi kauppahallin parhaimmista myyntipäivistä.

Alusta asti olemme halunneet rakentaa aktiivista kaupunkikeskustaa ja kaupunkilaisten yhteistä kokoontumispaikkaa. Tapahtumat keskustassa ovat olleet vetovoimaa suurille massoille ja me huolehtimme pitovoimasta kauppahallin monipuolisella tarjonnalla, tiivistää VENNin ravintolapäällikkö Sanna Cortes.

PKO onkin hyödyntänyt tapahtumia niin ulkoisessa kuin sisäisessä viestinnässään. Aina kun torilla tapahtuu pyritään siitä informoimaan myös kaikki kauppahallin yrittäjät. Näin suurempiin ihmismääriin osataan myös varautua.

Joensuun keskusta on eläväinen varsinkin kesäaikaan. Ympärillä on kaikkea ja me ollaan keskellä tätä hulinaa. Esimerkiksi meidän terassi tarjoaa kokoontumispaikan niin perheille kuin illanistujaisille. Ja VENNin yläterassilta saat kaupungin parhaimman katselupaikan torilavalle. Siitä oli hyvä katsella Windows95mania viime vuoden Joen Yössä, Sanna lisää.

Keskustassa tapahtumia riittää. Pienistä suuriin. Puheista taidespektaakkeleihin. Virta järjesti tai mahdollisti viime vuonna 76 tapahtumaa, joissa kävi yhteensä 213 450 kävijää.