Siirry sisältöön

Pa­laut­teen ke­räys Pie­lis­joen ran­ta­puis­to­jen kaa­va­työn taus­tak­si al­kaa

Joensuun kaupunki käynnistää kaavamuutoksen seitsemän puiston ja puiston osan alueella Pielisjoen rannassa. Laaja puistoalue on Ylisoutajan sillan ja Sirkkalan rautatiesillan välissä.

Rantapuistojen kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on avattu nähtäville huhtikuun 18. päivä ja samalla käynnistyy kaupunkilaisten laaja kuuleminen.

Lähtökohtana alueen säilyminen puistona

Kaavatyö käynnistetään, koska puistojen käytöstä erilaisiin tarkoituksiin on ollut kysyntää. Rantapuistoja on kaavoitettu pätkissä ja vanhimmat kaavat ovat 1920-luvulta.

Tavoitteena on vahvistaa aluetta korkeatasoisena kohtaamis- ja tapahtumapaikkana ja monipuolistaa sen käyttöä päivittäiseen oleskeluun, virkistykseen, leikkimiseen ja ulkoiluun.

Useita keinoja vaikuttaa

Asukkailla on useita väyliä kertoa rantapuistojen nykyisestä käytöstä ja toiveistaan alueen kehittämiseen.

  • Verkkoysely suomeksi ja englanniksi on avattu. Kyselyyn pääsee tästä. Se on myös osoitteessa joensuu.fi/kyselyt. Vastausaikaa on 20. toukokuuta asti.
  • Paperikyselyn voi täyttää Carelicumissa (Koskikatu 5) ja pääkirjastolla (Koskikatu 25).
  • Mielipiteensä pääsee sanomaan matalalla kynnyksellä myös pikakyselylaitteilla Mukulakadulla (Koskikatu 5) ja Perheentalolla (Kauppakatu 27b A2–4), joissa tavoitetaan etenkin lapsiperheitä.

Kirjastolla on kyselylaite neljä viikkoa 22.4.–20.5. Toinen laite on peräjälkeen Mukulakadulla 6. toukokuuta asti ja sen jälkeen Perheentalolla 17. toukokuuta saakka. Myös pikakyselyt ovat kaksikielisiä.

  • Laadinnassa olevien kaavojen verkkosivulla joensuu.fi/laadinnassa-olevat-kaavat on keskusteluosio, jossa voi kysyä nähtävillä olevista kaavoista. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä

Lue koko juttu tästä.