Siirry sisältöön

Kaupunkikeskustateko äänestys on päättynyt!

Joensuun vuoden 2022 kaupunkikeskustateko valitaan tänä vuonna yleisöäänestyksellä. Esiraadin valitsemia ehdokkaita on kolme, joista yleisö saa valita suosikkinsa. Äänestämään pääsee tästä: https://forms.gle/iTv9AxRLKM5TYGVf7

Äänestää voi myös sähköpostitse toimisto@joensuunvirta.fi tai kirjeenä (Siltakatu 10 B 25, 80100 Joensuu). Äänestys päättyy sunnuntaina 14.5. Voittaja palkitaan 19.5. Joensuun kesänavauksessa.

Äänestäneiden kesken arvotaan Karjalan Heilin tuotepalkintoja. Kisan voittanut teko asetetaan ehdolle Elävät kaupunkikeskustat, EKK ry:n valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun.

– Kaupunkikeskustateko-palkinnon myöntäminen on tunnustus arvokkaasta ja merkittävästä työstä Joensuun kaupunkikeskustan hyväksi. Ihmiset aikaansaannosten takana ansaitsevat tulla huomatuksi, Joensuun Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen sanoo.

Esiraadin valitsemat kolme ehdokasta esitysperusteluineen vuoden 2022 kaupunkikeskustateoksi ovat tässä:

 1. Hannu T. Holopainen

Tänä keväänä eläköitynyt viherrakennuttaja Hannu T. Holopainen on tehnyt merkittävän uran Joensuun kaupungin palveluksessa ja vaikuttanut työssään laaja-alaisesti kaupunkikuvaan, toimintaan, viihtyvyyteen ja kaikkien kaupunkilaisten elämään.

Hannu T. Holopaisen työ on jäänyt monelle piiloon, mutta hän on ollut vaikuttamassa moniin pieniin ja suuriin yksityiskohtiin, jotka vaikuttavat kaupunkilaisten elämään ja toimintaan keskustassa. Sen lisäksi, että kaupunkimme keskustassa puistoineen on paljon Holopaisen käsialaa, ovat monet ihmiset pystyneet tukeutumaan Hannu T. Holopaiseen. Yhteistyö eri ihmisten ja tahojen kanssa on ollut yksi hänen vahvuuksistaan.

Kaupunki on muuttunut paljon Holopaisen työuran aikana, eikä pelkästään ulkonäkönsä puolesta vaan myös toimintojen osalta.

 2. Karjalan Heili

Kaupunkilehti Karjalan Heili tuo viikoittain joensuulaisten kotiin painetun tiedon kaupunkikeskustan kuulumisista, ihmisistä, palveluista ja tapahtumista maksutta. Karjalan Heili on myös tärkeä markkinointikanava kaupunkikeskustan yrityksille ja tapahtumille. Karjalan Heili väki toimii lisäksi aktiivisesti kaupunkikeskustan kehittymisen edistämiseksi ollen mukana kaupunkikeskutayhdistys Virran aktiivitoimijoissa.

 3. Kansainväliset suurmarkkinat

Kansainväliset suurmarkkinat tuo Joensuun keskustaan värikästä kansainvälistä tunnelmaa joka elokuu. Tapahtuma houkutteli viime vuonna neljän päivän aikana yhteensä 70 000 kävijää kaupunkikeskustaan.

Markkinoilla on yrittäjiä yli 30:stä eri maasta ja lukuisista Suomen maakunnista. Markkinat järjestää Tori- markkinakaupan palvelukeskus TMK, jonka toimitusjohtaja on Ari Kallas. TMK on vuosien ajan pitänyt yllä markkinaperinnettä myös Joensuun keskustassa, ja tuonut paikkakunnalle suosittuja markkinatapahtumia. Kansainväliset suurmarkkinat palasi kaksi vuotta sitten matkustajasatamasta Joensuun ydinkeskustaan, ja on nyt osoittanut roolinsa merkittävänä ydinkeskustan vilkastuttajana. Kansainväliset suurmarkkinat tuovat väriä, kansainvälissyyttä, elämää ja ääntä keskelle Joensuuta.