Siirry sisältöön

Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -elämystapahtuma

Eri puolille Kauppatoria ja kävelykeskustaa toteutuva Lumovoimaa kaupunkikeskustaan – elämystapahtuma koostuu kolmesta elementistä: valotaiteesta, äänimaisemasta ja esittävästä taiteesta.

Vapaudenpuiston lavalle noussut valotaideteos ”In a HeartBeat” on koettavissa 14.1.2024 saakka.

Esittävän taiteen osuus yllättää ja ilahduttaa kaupunkilaisia eri puolilla kaupunkikeskustaa 4.-10.12. ja 15.-17.12. välisenä aikana.

Samaan aikaan torilla on kuultavissa äänimaisema, joka tukee sekä valotaideteosta että esittävän taiteen osuutta.

– Elämystapahtuman myötä pyrimme elävöittämään kaupunkikeskustaa ja tuomaan iloa kaupunkilaisille vuoden pimeimpänä vuoden aikana. Talven pimeydessä hehkuvan punaisen sydämen voi jokainen ohikulkija tulkita omalla tavallaan, kertoo teoskokonaisuuden toteutuksesta vastaava Antti Kulmala.

Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hankkeen tavoitteena on luoda elämystalouden ja luovien alojen avulla Joensuun kaupunkikeskustaan uutta vetovoimaa etenkin pimeään syys- ja talvikauteen. Joensuun vetovoiman eteen on tehtävä töitä, jotta maakunnan pääkaupunki kehittyisi houkuttelevaksi paikaksi niin matkailla, yrittää, opiskella ja asua. Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hankkeen rahoituksesta vastaavat Pohjois-Karjalan Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -hankerahoitus, Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry.