Siirry sisältöön

Joen Yö on mahdollisuus näyttää mistä kulttuuri on tehty

JOEN YÖ KAUPUNKIFESTIVAALI 16.8.2024

Joen Yö on mahdollisuus näyttää mistä kulttuuri on tehty

Elokuussa järjestettävä joensuulaisten oma taidefestivaali tarjoaa jälleen kerran valoa, ääntä, taidetta, tiedettä, liikettä, tunteita ja toimintaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 26 000 ihmistä lukuisiin taidetapahtumiin ja lajikohtaamisiin keskusta-alueella. Tapahtuma huipentui silloin tämän vuoden Euroviisuehdokkaan Windows95manin esiintymiseen.

Tänä vuonna Joen Yö ottaa vahvasti kantaa taiteen ja kulttuurin olemassaolon puolesta. 

– Tulevat kaupungin sopeutustoimet tulevat vaikuttamaan myös alueemme kulttuurikenttään.  Me haluamme juuri tästä syystä nostaa luovien alojen toimijat, taiteen ja kulttuurin ammattilaiset sekä lukuisat harrasteryhmät ja järjestöt entistä vahvemmin esille. Haluamme tarjota kaupunkilaisille elämyksiä ja oivalluksia, siitä mitä kaikkea kulttuuri ja taide voi olla. Pääsymaksuttomana, matalan kynnyksen tapahtumana Joen Yöllä on mahdollisuus olla äänitorvena, tunteiden välittäjänä ja yhteisöllisyyden rakentajana alueemme tekijöille kuin myös asukkaille. Jos meillä ei ole kulttuuria niin mitä meillä on?, Joen Yön tuottaja ja Virran toiminnanjohtaja Minna Valonen toteaa.

Tilaa tarjolla taiteelle ja kohtaamisille

Joen Yö on alusta esitysten ja taide-elämysten toteuttamiselle. Esiintymispaikkoja on eri puolilla kaupunkikeskustaa ja taiteeseen sekä esityksiin voi törmätä yllättävissäkin paikoissa. 

Joen Yön ohjelma rakentuu tulevien kuukausien aikana. Esiintyjä- ja ohjelmahaku on auki ja se päättyy 5. toukokuuta. Järjestöt ja yhdistykset voivat ilmoittautua mukaan Joen Yöhön 1. elokuuta saakka. Joen Yötä vietetään 16.8. Lisätietoja tapahtumasta ja hakulomake löytyy osoitteesta joenyo.fi.

Pääesiintyjä Luukas Oja

Joen Yö huipentuu jälleen torilavalle, kun sinne astuu suomirockin uuden polven rakastetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Luukas Oja. Muita varmistuneita esiintyjiä ovat ilma-akrobatiaa ja musiikkia yhdistelevä Musica Aerea, joensuulaiset sukujuuret omaava poplupaus Neili ja joensuulaista hip hoppia ylpeästi edustavat J-Uho & Costamo.

Joen Yö on Virran ja Joensuun kaupungin kulttuuripalveluiden rahoittama pääsymaksuton taidefestivaali. Tapahtuman tuottaa Virta.

Lisätietoja:
Joen Yön tuottaja / Virran toiminnanjohtaja Minna Valonen
puh. 041 311 8131 • minna.valonen@joensuunvirta.fi