Siirry sisältöön

Joen Yö kaupunkifestivaalin esiintyjä- ja järjestöilmoittautuminen on auki

Joen Yö – Festivaali kaupungin sykkeessä 18.8.2023

Joen Yö jytkii kulttuuria niin, että se tuntuu. Joensuulaisten oma taidefestivaali ei ole keneltäkään piilossa, vaan se tapahtuu suoraan kaupungin sydämen sykkeessä ja sen tahtiin. Valoa, ääntä, taidetta, tiedettä, liikettä, tunteita ja toimintaa. Siitä on Joen Yö tehty. Ja Joen Yö on tehty kaikille!

Joen Yö ottaa kaupunkitilan haltuun

Joen Yö tarjoaa alustan moninaisten esitysten ja taide-elämysten toteuttamiselle. Esiintymispaikkoja on tuttuun tapaan eri puolilla kaupunkikeskustaa. Torilavalla ohjelmaa on klo 15-22 välisenä aikana. Järjestöt ja yhteisöt yhteen kokoava Järjestöbulevardi toteutetaan Kävelykadulle. Voit törmätä performansseihin, tilataiteeseen tai vaikkapa luentoon parkkihallissa, kauppakeskuksessa tai bussipysäkillä.

Tänä vuonna Joen Yö säihkyy ysärihenkisenä. Annamme kaupunkitilan jälleen tekijöiden, taitajien, harrastajien sekä yhdistysten ja järjestöjen haltuun. Joen Yön suloisimmat ysäri-fläsärit tarjoilee Windows95Man torilavalla klo 21 alkaen. Eri puolilla kävelykeskustaa liikkuva Tip Top Walkersien Neon -sirkusryhmä ei jää varmasti festivaaliyleisöltä näkemättä. Parimetrisillä jaloilla liikkuvat hahmot ja sirkustemput yllättävät ja hauskuttavat kaiken ikäisiä.

Tuu Duudlaa! -työpaja. Yleisön toiveita on kuultu ja Joen Yössä päästään yhteisötaiteilemaan! Keskuspuistossa järjestetään avoin ohjattu yhteisötaidetyöpaja, jossa jokainen pääsee osallistumaan yhteisen teoksen toteutukseen. Ohjaajana työpajassa toimii Miia Rosenius, joka on yhteisötaiteen konkari, pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja taidekasvattaja.

Itä-Suomen yliopiston Tieteen päiviä vietetään Carelicumissa osana Joen Yötä. Tieteen päivien 2023 ohjelma rakentuu Alku-teeman ympärille. Teemaa lähestytään eri tieteenalojen näkökulmista, ja erilaisia alkuja etsitään niin historiasta kuin tulevastakin.

Ilmottaudu mukaan Joen Yön järjestöbulevardille!

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan Joen Yöhön ja ota tila haltuun. Järjestöt ja yhdistykset voivat ilmoittautua mukaan Joen Yöhön 1.8. saakka. Lisätietoja tapahtuman teemoista ja ilmoittautumislomake löytyy täältä.
Joen Yö on elokuussa järjestettävä ilmainen taidefestivaali, jonka rahoittaa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja sen tuottaa Joensuun Virta.

Esiintyjä- ja ohjelmahaku on päättynyt 30.4.

Lisätietoja:
Tuottaja Minna Valonen
p. 041 3118131 / minna.valonen@joensuunvirta.fi