Siirry sisältöön

12.4.
City Road Show

City Road Show -kaupunkikiertue starttaa Joensuusta!

Kaupunkikeskustojen kehittämisen kattojärjestö Elävät kaupunkikeskustat ry jalkautuu kaupunkikiertueelle tulevan kevään aikana ja kiertää kolmessa kaupungissa eri puolilla Suomea. Kiertue käynnistyy Joensuusta 12.4. ja tapahtuman paikallisena järjestäjänä toimii Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta.

  • Vuoden 2024 EKK:n toimintasuunnitelmaan on kirjattu ensimmäistä kertaa kaupunkikiertue. Olemme erityisen innoissamme siitä, että pääsemme aloittamaan kiertueen Joensuusta, jonka kaupunkikeskusta on valtakunnallisesti tunnettu tapahtumallisuudestaan. Joensuun torilla on myös Suomen upein esiintymislava, joka on paikallisesti palkittu, kertoo EKK:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen.

Kaupunkikiertue jatkuu myöhemmin keväällä Riihimäelle ja syksyllä Raumalle omine teemoineen. Joensuun pääteemana on tapahtumallisuus.

  • Tapahtumat tekevät Joensuusta elävän ja vetovoimaisen. Virta toteutti ja mahdollisti viime vuonna lähes 80 tapahtumaa kävelykeskustan alueelle ja tapahtumiin osallistui yli 200 000 kävijää. Joensuussa tapahtumien merkitys elinvoimaisen keskustan säilymiselle on ymmärretty. Kaupunki ilman tapahtumia kuihtuisi, kertoo Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Minna Valonen.

City Road Show Kauppahallissa 12.4. klo 13-14.30

City Road Show tilaisuus järjestetään Joensuun keskustan sydämessä, Kauppahallin ravintola VENNissä perjantaina 12.4. klo 13-14.30.

  • Ohjelmassa on asiantuntija puheenvuoroja sekä lopuksi paneelikeskustelu, jonka moderoi Hanna Susitaival. Tilaisuus on avoin kaikille kaupunkilaisille ja keskustan kehittämisestä kiinnostuneille.
  • Tilaisuuden avaa EKK:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen, joka alustaa keskustelun esimerkeillä tapahtumista ja tapahtumallisuudesta.  Kärkiesimerkkinä on Lontoon Portobello Roadin joka lauantaiset antiikkimarkkinat, jotka houkuttelevat viikonlopun aikana jopa 200 00 vierasta paikalle.
  • EKK:n tutkimus- ja kehittämisvastaava, arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija Mikko Heikkilä alustaa näkökulmistaan aiheena ”Tule alas sieltä tornista, arkkitehti?” Kuka siis saa päättää, mitä on hyvä arkkitehtuuri? Koskeeko taiteen autonomia arkkitehtuuria? Miksi arkkitehdit eivät keskustele?  
  • Joensuun kaupungin markkinointipäällikkö Markku Pyykkönen kertoo Joensuusta tapahtumakaupunkina ja kaupungin elinkeino- ja kansainvälisten asioiden päällikkö Seppo Tossavainen tapahtumien merkityksestä kaupungin elinvoiman vahvistajana.
  • Kulttuurin ja taiteen puolesta puheenvuoron pitää joensuulainen teatterin- ja musiikintekijä, ohjaaja ja laulaja sekä Popkatu-yhdistyksen pj. Laura Kaljunen.

Mikä on Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry?

Vuonna 1997 perustettu Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry on kaupunkikeskustojen kehittämisen kattojärjestö, kotipaikkanaan Helsinki. Yhdistyksen tehtävänä on Suomen kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi, elinvoimaisiksi, viihtyisiksi ja kilpailukykyisiksi. Yhdistys välittää tietotaitoa ja kokemusta elinkeinoelämän, kaupunkien/kuntien, kiinteistönomistajien, palveluiden tuottajien, asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden kesken. Yhdistys hankkii keskustojen kehittämistyölle julkisuutta ja osallistuu keskustojen kehittämistyön vauhdittamiseen Suomessa. Lisätietoja EKK:sta löytyy www.kaupunkikeskustat.fi sivuilta.

Joensuun kaupunki sekä kaupunkikeskustayhdistys on ollut mukana aktiivisesti EKK:n toiminnassa alusta lähtien. Joensuu sai keskustapalkinnon jo vuonna 2005.