24.5.2019 Toriparkki ja NÄKY -taideteos vuoden 2018 kaupunkikeskustateot

Toriparkki ja NÄKY -taideteos vuoden 2018 kaupunkikeskustateot

Kaupunkikeskustateko 2018 -palkinto

Kaupunkikeskustateko -palkinnon myöntäminen on tunnustus arvokkaasta ja merkittävästä työstä Joensuun kaupunkikeskustan hyväksi. Palkinnolla on haluttu huomioida ihmisiä aikaansaannosten takana.

Viime vuonna vuoden 2017 kaupunkikeskustatekona palkittiin Popkatu-kaupunkifestivaali. Tapahtuma on tuonut elämää Joensuun kaupunkikeskustaan jo vuodesta 2001. Se on upea osoitus yhteisöllisyydestä, talkootyön voimasta ja idearikkaudesta, joilla tuodaan elämää ja euroja keskustaan.

Vuoden 2018 kaupunkikeskustatekona palkitaan Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja sen nokkamies, toimitusjohtaja, kauppaneuvos Juha Kivelä Toriparkin aikaansaamisesta Joensuuhun.

Toriparkki-projektin n. 13,5 miljoonan euron investoinnin arvo on erityisen huomattava. Sen työllistävä vaikutus maakunnan työntekijöille (n. 230 hlötyövuotta) ja paikallisille yrittäjille on merkittävä. Itse parkki on yleisilmeeltään avara ja valoisa sekä väljä ja esteetön. Pysäköintilaitos varmistaa kaikille pääsyn uuden torialueen tapahtumiin läheltä ja helposti. Kokonaisuudessaan hankkeen toteutus on vahva osoitus maakunnallisen yhteisvastuun kantamisesta.

Virta haluaa palkita viime vuodelta poikkeuksellisesti myös toisen kaupunkikeskustateon, sillä kulttuuri on olennainen osa keskustan vireyttä. Joensuun kaupungin taidemuseo Onnin intendentti Ulla Pennanen saa kunniamaininnan ideastaan ja väsymättömästä työstään NÄKY-taideteoksen saamiseksi kaupunkiin. NÄKY heijastettiin joulunavajaisviikolla taidemuseon seinään ja sen näki lähes 13 000 silmäparia.

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.