20.5.2022 Kaupunkiviirikilpailun voitti Pasi Immonen

Kaupunkiviirikilpailun voitti Pasi Immonen

Joensuun kaupunkiviirikilpailu järjestettiin tänä vuonna Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran 25 toimintavuoden kunniaksi. Kilpailun toimeksiannoksi annettiin suunnittelijoille tehtäväksi laatia viiri, joka kuvastaa Virran brändin ydintä: ”Aina erilainen, silti omanlainen”.

Kaupunkikeskusta on Joensuun sydän ja Virta sitä eteenpäin työntävä voima. Virran tehtävä on kehittää kaupunkikeskustaa, jotta se olisi joka päivä parempi paikka, ja silti se sama ainutlaatuinen Joensuu ja paikka, minne ihmiset kokoontuvat.

Kilpailuun tuli tänä vuonna 21 ehdotusta, ja kilpailun tasoa voi kuvata korkeatasoiseksi. Kilpailun voitti nokialainen Pasi Immonen viirillään ”Eloa ja Iloa”. Immonen voitti kilpailun toistamiseen, ensimmäisen voittonsa hän otti vuonna 2018 viirillä ”Yhteinen tie”.

  • Voittajaviirissä on taidokkaasti kuvattu Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toimintaa tämän neljännesvuosisadan ajan: Viirissä virtaa elämän ilo nuotteina, kaupunki ympärillä on viihtyisä kesäkukkineen, aurinkokin hymyilee ja kitara soi, kuvailee voittajatyötä yhdistyksen toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Viirikilpailun kunniamaininnoilla palkittiin joensuulaiset Sanni Ruuhila ja Jenni Ikonen.

Viirikilpailun tuomaroivat tänä vuonna kuvanveistäjä Harri Turunen Joensuun Taitelijaseurasta, koulutussuunnittelija Elina Vaaherkumpu Joensuun seudun kansalaisopistolta, Joensuun kaupungininsinööri Tero Toivanen, kaupunkikeskustayhdistyksen hallituksen jäsenet Pirkko Blohin ja Petri Vähä PKO:lta ja toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.