15.11.2022 Joulunilon löydät Joensuun keskustasta

Joulunilon löydät Joensuun keskustasta

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta yhteistyökumppaneineen tuo joulun ilon ja tunnelman Joensuun kaupunkikeskustaan kuukauden ajaksi hyvin monipuolisine tapahtumineen.

Yhteisökuusten koristelu kävelykadulla perjantaina 18.11.

Joulunavauksen osallisuusetkoja vietetään perjantaina 18.11. kello 10.00 alkaen, jolloin kävelykadulle koristellaan 18 joulukuusta joensuulaisten järjestöjen ja yhteisöjen toimesta. Jo perinteeksi muodostunutta tapahtumaa ovat tänä vuonna rakentamassa Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistys, Maaseudun Sivistysliitto, Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset, Joensuun Pohjola-Norden, Joensuun UNICEF-vapaaehtoiset, Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta, Joensuun yrittäjät, Kataja Basket, Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Joensuun Kalevalaiset Naiset, Opintokeskus Sivis, Kohtaamisen kahvila, ukrainalaiset Joensuussa, Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskus, Pohjois-Karjalan sydänpiiri, Joensuun taiteilijaseura, Kehitysvammaisten tukiliitto ja Taito Pohjois-Karjala ry.

- Joulun aika on ihana aloittaa yhdessä kokoontuen erilaisten aktiivisten joensuulaisten yhteisöjen kanssa, kertoo Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen. Tästä tapahtumasta on muodostunut kolmessa vuodessa odotettu, osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta symboloiva tapahtuma. Ja sehän meidän Virran väen tehtävä on: Luoda osallisuutta ja yhteistä oman kaupungin tunnetta, jatkaa Kolehmainen.

Joensuun Joulunavaus Kauppatorilla sunnuntaina 20.11.

Joensuun virallinen Joulunavaus järjestetään Kauppatorilla sunnuntaina 20.11. kello 14.30–17.00. Joulunavaus käynnistyy tuttuun tapaan Kosiosusi- ja Morshukkapatsaiden tonttulakituksella klo 14.30. Lakituksista vastaavat tänä vuonna Kehitysvammaisten Tukiliitto ja Pohjois-Karjalan Me itse -ryhmä ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n vapaaehtoiset ja työntekijät.

Teatteri Traktorin loihtima eloisa, jouluinen karnevaalikulkue lähtee Taidemuseo Onnin pihasta kello 14.40. Karnevaali kulkee reittiä Keskuskuja – Kävelykatu – Siltakatu – Torikatu – Sininen virta - torilava. Yleisö on tervetullut liittymään kulkueeseen mukaan!

Torilavalla seikkailevat jouluiset hahmot, ja myös yleisö voi laulaa esitysten mukana. Torilavan ohjelma on kello 15.00–16.00. Ohjelmasta vastaavat Siihtalan kulttuuritehtaan Teatteri Traktorin väki yhdessä JOY-kuoron kanssa. Lasten ja nuorten joulurauhan tulee tänä vuonna julistamaan Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jere Nuutinen.

Joulupukki seurueineen on lasten tavattavissa heti torilavan ohjelman päätyttyä aina kello 16.30 saakka. Vapaudenpuistossa on lapsille ponikärryajeluita kello 15.00–17.00 maksutta. Joensuun Matkailuoppaiden ohjaamat maksuttomat Sinisen virran tarinoita – kävelykierrokset lähtevät Vapaudenpuistosta klo 14.00 ja 16.15. Kierros kestää 45 minuuttia ja päättyy Taidemuseo Onnin pihaan.

Torin rakennustyömaan takia Joulunavauksen tapahtuma-alue on tänä vuonna normaalia pienempi. Sen vuoksi torille pystytetään suuri lisänäyttö, jotta torilavan ohjelmaa pystyy seuraamaan kaikki pienemmätkin katsojat.

Torikatu suljetaan kello 14.30–17.00 väliseksi ajaksi moottoriliikenteeltä väliltä Siltakatu-Koskikatu ja kääntyminen Torikadulta Koskikadulle, Rantakadun suuntaan, kielletään tapahtuman ajaksi. Näin turvataan jalankulkijoiden liikkuminen Vapaudenpuiston ja torin välillä sekä Toriparkin purkautumisliikenne tapahtuman päättyessä.

Lumovoimaa -valoteos 20.11.–6.12.

Joulunavaus huipentuu satumaiseen Lumovoimaa -valoteokseen, joka valaisee kävelykeskustan puut lämpimin värein. Teos on koettavissa 6.12. saakka. Lumovoimaa -teoksen toteutuksesta vastaa joensuulainen Valoparta Oy. Teos on osa Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hanketta, jonka rahoituksesta vastaavat Pohjois-Karjalan Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -hankerahoitus, Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry.

- Tavoitteenamme on luoda sadunomainen kävelykeskusta niin kaupunkilaisten kuin kaupungissamme vierailevien matkailijoiden iloksi vuoden pimeimpänä ajankohtana, kertoo Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hankkeen projektipäällikkö Minna Valonen. Olemme huomioineet myös energiankulutuksen teosta kilpailuttaessamme. Teos toteutetaan vähäenergisin LED lampuin ja koko teoksen aikana sähkön kulutus jää alle kahden sadan euron, jatkaa Valonen.

Joulumarkkinat karuselleineen Kauppatorilla 13.-17.12.2022

Joensuun Kauppatorin idylliset Joulumarkkinat myyntimökkeineen, joulukuusineen, valoineen ja karuselleineen rakentuu Kauppatorille 13.–17.12. väliseksi ajaksi. Joulumarkkinoiden avajaisia vietetään tiistaina 13.12. kello 16.00 alkaen, muutoin markkinat ovat avoinna päivittäin kello 10.00–17.00.

Joulumarkkinat rakentuvat tunnelmallisista joulumökeistä palveluineen. Joulupukki tonttuineen on tavattavissa päivittäin kello 10.00–13.00 välisenä aikana, ja myös torilavalla on päivittäin ohjelmaa. Virta tarjoaa ilmaisen Heppakaruselli-ilon kaikille lapsille ja lapsenmielisille.

Joulumarkkinat päättyvät lauantaina 17.12., mutta osa kauppiaista, kuten joulukuusi- ja joulukalakauppias, jatkavat joulumyyntiä aina joululle saakka.

Coca Cola Joulurekkakiertue saapuu Joensuun torille 13.12.

Tuhansilla valoilla koristeltu Coca-Cola Joulurekka vierailee joulukuussa kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea ennen joulua. Kiertue järjestetään neljännen kerran Suomessa ja aiemmilla kiertueilla kuhunkin kaupunkitapahtumaan on osallistunut tuhansia kävijöitä.

Joensuun Kauppatorille rekka saapuu joulumarkkinoiden avausiltana, 13.12. kello 16.00–20.00. Joulutapahtumassa pääsee tutustumaan ikoniseen joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä, osallistumaan joululahja-arpajaisiin ja nauttimaan joulutunnelman lisäksi juomista, joensuulaiskuoron lauluesityksistä sekä osallistumaan hyväntekeväisyysrulettiin Hope ry:n hyväksi. Tänä vuonna myös kahdeksalla onnekkaalla on vihdoin mahdollisuus päästä kurkkaamaan, miltä rekan sisällä näyttää.

Coca-Cola on sitoutunut olemaan markkinoimatta juomiaan alle 13-vuotiaille lapsille. Tämän vuoksi alle 13-vuotiaat ovat tervetulleita nauttimaan Joulurekan tunnelmasta ja juomista tapahtuma-alueelle vain huoltajiensa kanssa. Tapahtumassa ei ole vain lapsille suunnattua ohjelmaa ja juoma annetaan lapsille vain vanhempien pyynnöstä.

LISÄTIEDOT: Katja Kolehmainen, toiminnanjohtaja, VIRTA p. 0400 179095

joensuunvirta.fi

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.