16.11.2018 Joensuu täyttää 170 vuotta!

Joensuu täyttää 170 vuotta!

170-vuotiasta Joensuuta on juhlittu eri yhteyksissä koko vuoden mittaan, mutta marraskuun lopussa kaikki huipentuu.

Kaupungintalolla avoimet ovet 24.11.

Kaupungintalolla Rantakatu 20:ssä vietetään avointen ovien päivää lauantaina 24.11. kello 9–13. Kaupunkilaiset kutsutaan tutustumaan tähän 104-vuotiaaseen koko kaupungin symboliin. Osallistu opastetuille kierroksille, viehäty tarinoista kaupungintalon asukkaista ja historiasta ja nauti vaikka näyttelijöiden lukemista saduista. Tapahtuman järjestävät yhdessä Joensuun kaupunki, Teatteriravintola ja kaupunginteatteri.

Nauti kahdesta konserttielämyksestä samana päivänä

170-vuotisjuhlien päätapahtuma on piirroselokuva-juhlakonsertti Viidakosta jääpalatsiin Joensuu Areenalla kello 16. Eläydy Diandran ja muiden upeiden solistien kanssa tunnetuimpien animaatioiden tunnelmiin piirroselokuvien suurimpien hittien rytmissä! Konsertin tarkat tiedotja lippujen hinnat Facebook-tapahtumassa.

Areenan konsertin lisäksi Konservatorion 50-vuotisjuhlakonsertti pidetään kello 13 Carelia-salissa, osoitteessa Yliopistonkatu 4. Siihen konserttiin on vapaa pääsy. Lue lisää konsan konsertista. Samaisena lauantaina ehtii vielä tunnelmoimaan kotikaupungin historiaa kansalaisopiston sarjan päättävällä luennolla kello 10 Carelicumin auditoriossa Koskikatu 5:ssä, kun aiheena on kaupungin synty.

Joulounavaus ja torin avajaiset sunnuntaina 25.11.

Sunnuntaina 25.11., vietetään kaksi vuotta remontissa olleen kauppatorin avajaisia joulunavaus-tapahtuman yhteydessä. Iltapäivällä aloitetaan markkinoilla ja tori avataan virallisesti kello 16. Mukana menossa sekä kaupunginjohtaja että joulupukki! Ilta huipentuu ilotulitukseen Vapaudenpuistosta kello 17. Lue lisää torin joulunavauksen ja ohjelmasta.

Syntymäpäiväjuhla jatkuu torstaina, kun 29.11. vuorossa ovat perinteiset Joensuu-päivän juhlallisuudet. Silloin kaupungissa tapahtuu ”jokaiselle jotakin”. Kaupunkilaiset toivotetaan aloittamaan aamu yhdessä aamukahveilla kaupungintalolla keskustassa ja palvelupisteillä maaseutualueilla.

Arjen vapaaehtoistyön sankareita palkitaan kantakaupungissa ja pitäjillä

Kaupungintalon kahveilla jaetaan myös Joensuu-päivän palkinnot kello 8.30. Tänä vuonna jaetaan tutut Joensuu- ja yrittäjäpalkinnot sekä kulttuuri- ja nuorisopalkinnot. Kantakaupungissa ja maaseutualueilla jaetaan lisäksi uusi palkinto Arjen vapaaehtoistyön sankari, yksi kantakaupunkiin ja neljä maaseutualueille. Kaupunkilaiset itse ovat saaneet ehdottaa palkintojen saajia. Tarkista Joensuu-päivän tarkka ohjelma kaupungin sivuilta: www.joensuu.fi/joensuupaiva.

Kaupunkirakenteella ja varhaiskasvatuksella myös avoimet ovet 29.11.

Joensuun 170-vuotisjuhlan kunniaksi kaupungintalon lisäksi muutkin yksiköt pitävät avointen ovien päiviä. Lokakuussa päästiin tutustumaan Vainoniemen huvilaan ja Joensuu-päivänä on kaupunkiympäristön ja varhaiskasvatuksen vuoro. Paikkana on Muuntamontie Siihtalassa ja teknisen keskuksen kalustoesittelyjä on lisäksi Salpakadun varikolla.

Museoihin vapaa pääsy

Museoihin on Joensuu-päivänä vapaa pääsy. Pohjois-Karjalan museo Hilmassa Koskikatu 5:ssä jatkuu kiehtova juhlanäyttely TORI 170, opastus alkaa kello 13. Taidemuseo Onnissa Kirkkokatu 23:ssa on opastus kello 14. Museon ulkopuolella, julkisivulla taas heräävät henkiin museon kokoelmat fantasianomaisessa NÄKY-videoteoksessa koko viikon 18.–25.11. Lue lisää Näky-teoksesta.

Alkuperäinen uutinen julkaistu Joensuun Uutisten verkkosivuilla

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.