2.10. Yhdessä -konsertti ukrainalaisten kanssa

Yhdessä -konsertti ukrainalaisten kanssa

Kaikille avoin Yhdessä-konsertti pidetään Joensuun torilavalla sunnuntaina 2. lokakuuta kello 14 alkaen. Tilaisuuden juontaa suomeksi Helena Hulmi ja ukrainaksi Oxana Ahroy.

Tapahtuma kokoaa joensuulaiset ja ukrainalaiset viettämään yhteisen hetken musiikin äärelle. Yhdessä -konsertti järjestetään Joensuun torilla ja torilavalla esiintyvät joensuulaiset kuorot ja artistit yhdessä ukrainalaisten muusikoiden kanssa.

Esiintyjistä liperiläinen Virpi Eronen laulaa Jäähyväiset aseille ja myös hänen yhtyeensä Trio Trikolori on mukana tapahtumassa. Joensuulainen laulaja ja näyttelijä Regina Launavuo esittää omaa musiikkiaan. Seurakunnan Arepa-kuoroa luotsaa Janne Piipponen ja ohjelmassa on esimerkiksi koskettava Hiljainen tienoo. Yliopiston Joy-kuoroa johtaa Matti Makkonen. Ukrainalainen laulaja Anastasiia Motkina laulaa I am Ukraine -kappaleen. Hänen lisäkseen ukrainalaista on mukana eri kokoonpanoja. Noin tunnin mittainen tilaisuus päätetään Finlandiaan ja Ukrainan kansallislauluun.

Ohjelman rakentanut Helena Hulmi sanoo, että tällaisesta tilaisuudesta hän ei voisi kieltäytyä. Asia on yhteinen ja tärkeä.

- Musiikki on kansainvälinen kieli. Se lähentää ihmisiä. On tärkeätä, että nyt toimitaan yhdessä, Hulmi muistuttaa.

Vapaaehtoistoimijoista myös Unicefin lipaskerääjät ovat paikalla

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.