22.2. Tapahtumista ja elämyksellisyydestä vetovoimaa kaupunkikeskustayrittämiseen – seminaari

Tapahtumista ja elämyksellisyydestä vetovoimaa kaupunkikeskustayrittämiseen – seminaari

Tapahtumista ja elämyksellisyydestä vetovoimaa kaupunkikeskustayrittämiseen – seminaari 22.2.2023 klo 12.30-16.00

Tervetuloa kanssamme pohtimaan, kuinka kaupunkikeskustojen vetovoimaa voidaan lisätä tapahtumatuotannolla sekä lisäämällä elämyksellisyyttä kaupunkikuvaan. Keskitymme seminaarissa erityisesti haastavaan pimeän vuodenajan vetovoiman lisäämiseen yritysten, tapahtumien ja taiteen näkökulmasta.

Seminaari on suunnattu kaupunkikeskustoissa toimiville yrityksille, kehittäjille sekä tapahtumajärjestäjille. Seminaari on maksuton.

Paikka: Elokuvateatteri Tapio, Kauppakatu 27, Joensuu
Seminaariin voi osallistua myös verkon välityksellä.

Ohjelma

12:30 Tilaisuuden avaus

12:45 Johdattelua keskustan kehittämiseen: positiivinen kehittämisen vire


Lumovoiman luominen valon avulla:

13:00-13:30 Juha Rouhikoski, LUX Helsingin taiteellinen johtaja

13:30-14:00 Kari Kola, valotaiteilija, Valoparta Oy

14:00-14:30 Kahvitauko

14:30-15:00 Oulun Lumo-valofestivaalin esittely, Jarkko Halunen, Oulun kaupunki.

15:00-15:30 Kaupungin elinvoiman ja elämyksellisyyden kehittäminen, Markus Joonas, Tampereen kaupunki

15:30-16:00 Loppusanat ja tietoa tulevista tapahtumista ja teemaan liittyvistä mikro-oppimisen sisällöistä yrityksille liiketoiminnan kehittämiseksi.

Puhujat:

TeM Juha Rouhikoski, toimii LUX Helsingin taiteellisena johtajana. Rouhikoski on pitkän linjan valotapahtumien asiantuntija. Hänellä on kattava tietämys valotaiteesta, sen vaikutuksista ja käytöstä erilaisten elinympäristön elävöittämisen toimissa. Rouhikoski toimii myös Hämeenlinnan Verkatehtaan tuotantopäällikkönä ja on Suomen Valotaiteen seura FLASH ry perustajajäsen sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemian tohtoriopiskelija.

Kari Kola, valotaiteilija, Valoparta Oy. Kolalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus valotaiteen saralla ja hän on toiminut pioneeritehtävissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Projekteja hän on toteuttanut yli 50 maassa, näitä on toteutettu valtioille, tapahtumiin ja erikoiskohteisiin. Lisää: www.karikola.com

Jarkko Halunen, ohjelmapäällikkö, Lumo‐valofestivaali, Oulun kaupunki.

Halunen on ollut mukana Lumo‐valofestivaalin tuotannossa vuodesta 2014 ja toiminut festivaalin ohjelmapäällikkönä vuodesta 2017 lähtien. Halunen on vastuussa festivaalin kokonaisuudesta, erityisesti ohjelmisto‐ ja

tuotantosuunnittelusta, yhteistyöneuvotteluista sekä sopimuksista.

Markus Joonas, hankekehityspäällikkö, Tampereen kaupunki. Joonas työskentelee Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella, Strategisen hankekehityksen palveluryhmässä. Kaupunkiratkaisujen kehittäjänä hänellä on yli kymmenen vuoden työkokemus ja kaupunkirakentamisen osalta jo yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus.

Seminaarin järjestävät Karelia-amk:n Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Itä-Suomi) – ja Smart Event Managers -hankkeet ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen Lumovoimaa kaupunkikeskustaan hanke.

Ilmottautuminen

Lisätietoa

Puhujat:

TeM Juha Rouhikoski, LUX Helsingin taiteellinen johtaja on pitkän linjan valotapahtumien asiantuntija. Hänellä on kattava tietämys valotaiteesta, sen vaikutuksista ja käytöstä erilaisten elinympäristöjen elävöittämisessä. Rouhikoski toimii Hämeenlinnan Verkatehtaan tuotantopäällikkönä ja on Suomen Valotaiteen seura FLASH ry perustajajäsen sekä Taideyliopiston Kuvataideakatemian tohtoriopiskelja.

Markus Joonas työskentelee Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueella, Strategisen hankekehityksen palveluryhmässä, Tampereen kaupungilla. Kaupunkiratkaisujen kehittäjänä hänellä on yli kymmenen vuoden ja kaupunkirakentamisen osalta jo yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus.

Kari Kola, valotaiteilija, Valoparta Oy. Kolalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus valotaiteen saralla ja hän on toiminut pioneeritehtävissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Projekteja hän on toteuttanut yli 50 maassa, näitä on toteutettu valtioille, tapahtumiin ja erikoiskohteisiin. Lisää: www.karikola.com

Jarkko Halunen, ohjelmapäällikkö, Lumo‐valofestivaali, Oulun kaupunki. Halunen on ollut mukana Lumo‐valofestivaalin tuotannossa vuodesta 2014 ja toiminut festivaalin ohjelmapäällikkönä vuodesta 2017 lähtien. Halunen on vastuussa festivaalin kokonaisuudesta, erityisesti ohjelmisto‐ ja tuotantosuunnittelusta, yhteistyöneuvotteluista sekä sopimuksista.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Karelia-amk:n Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Itä-Suomi) – ja Smart Event Managers -hankkeet ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry:n Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hanke.

Lyhyesti hankkeesta:

Smart Event Managers -hankkeen tavoitteena on tukea tapahtuma-alan ammattilaistumista Pohjois-Karjalassa. Hankkeen avulla edistetään kestävää tapahtumaosaamista ja tapahtuma-alan muutoksiin valmistautumista. Hanke toteutetaan 1.5.2021-31.10.2023 Euroopan sosiaalirahaston, Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Karelia Ammattikorkeakoulu Oy:n rahoituksella. https://sem.karelia.fi/

Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Itä-Suomi) -hankkeen tavoitteena on tukea pohjoiskarjalaisia sekä pohjois- ja eteläsavolaisia yrityksiä Covid-19-pandemian aiheuttamasta kriisistä toipumisessa tarjoamalla ammattikorkeakoulujen verkostoyhteistyönä yrityksille uutta osaamista, mikro-opintokokonaisuuksia ja sparrausta, joilla edistetään yritysten ja niiden henkilöstön valmiuksia sekä muutoskyvykkyyttä. Hanke toteutetaan 1.11.2022-31.12.2023 Euroopan sosiaalirahaston, Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Karelia Ammattikorkeakoulu Oy:n rahoituksella. https://karelia.fi/projektit/

Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hankkeen tavoitteena on luoda elämystalouden ja luovien alojen avulla Joensuun kaupunkikeskustaan uutta vetovoimaa etenkin pimeään syys- ja talvikauteen. Joensuun vetovoiman eteen on tehtävä töitä, jotta maakunnan pääkaupunki kehittyisi houkuttelevaksi paikaksi niin matkailla, yrittää, opiskella ja asua. Lumovoimaa kaupunkikeskustaan -hankkeen rahoituksesta vastaavat Pohjois-Karjalan Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -hankerahoitus, Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ry.

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.