19.4.

Ristintie -näytelmä kauppatorilla

Ristintie -näytelmä kauppatorilla

Ristintie -näytelmä Joensuussa 19.4.2019 klo: 17.00

Joensuun ev. lut. seurakunnat järjestävät Ristintie -näytelmän pitkänäperjantaina 19.4.2019 klo: 17 Joensuun Torilla. Näytelmän jälkeen kirkkoherra pitää lyhyen puheen. Tapahtumakokonaisuuden kesto on tunti. Ristintie on Kristuksen kärsimystarinan kertova näytelmä ja se toteutetaan vaellusnäytelmänä Joensuun torilla. Ristintie on yhteisöllinen pääsiäistapahtuma. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua.

Kärsimysnäytelmä Ristintie järjestetään Joensuussa seitsemättä kertaa. Näytelmän ohjaa Janne Hyytiäinen. Jeesuksen roolissa nähdään tänä vuonna Tomi Laurikainen. Tapahtuman tuotantovastaavana toimii Cecilia Riikonen ja puvustajana Johanna Nupponen. Tuotannossa on mukana useita paikallisia toimijoita ja esimerkiksi näytelmän kuoro kootaan useista paikallisista kuoroista ja laulajista. Kuoroa johtaa kanttori Janne Piipponen. Valo- ja äänitekniikasta ja lavarakenteista vastaa Tatu Vuori / Vuorenvoima tmi.

Tarkoituksena on, että yleisö kulkee näyttelijäjoukon mukana tapahtumien edetessä. Vuosina 2013-2018 esitys keräsi torin täyteen katsojia, joten kaikki eivät päässeet näkemään läheltä jokaista kohtausta. Jeesuksen kärsimyksestä ja ristiinnaulitsemisesta kertovaa vaellusnäytelmää kannattaakin asettua seuraamaan niille tapahtumapaikoille, jotka haluaa eturivistä nähdä. Näytelmä palaa takaisin torille parin vuoden tauon jälkeen.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Cecilia Riikonen, tuotantovastaava

p.0505414181

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.