14.– 18.9.

Liikkujan viikko -tapahtumia Joensuun torilla 14.-18.9.

Liikkujan viikko -tapahtumia Joensuun torilla 14.-18.9.

Liikkujan viikolla luvassa pyörien huoltoa ja valokulkue

Euroopan liikkujan viikolla 14.-18.9. Joensuun torilla on mahdollisuus pyörien pikahuoltoon. Climate Joensuu ja Joensuun Nuorisoverstas ovat kehittäneet yhteistyössä pikahuoltokontin, jossa he tarjoavat ilmaista pikahuoltoa pyörille. Nuorisoverstaan nuoret huoltavat pyöriä ma -pe klo 10 -14. Jokaiselle jaetaan myös valot huollon yhteydessä.

Keskiviikkona I cycle jns jalkautuu kaduille valokulkueen muodossa. Jo perinteeksi muodostunut valokulkue lähtee Ev.lut. kirkon puistolta ja päättyy torille. Tuunaa pyöräsi valoilla ja tule näkyvään kulkueeseen mukaan. Kulkue lähtee torilta klo 19.30. Jokaiselle osallistujalle jaetaan valot ja uimahallilipukkeet.

Perjantaina Joensuun joukkoliikenne jojo viettää bussilla pääsee -kampanjaa, jolloin kuka tahansa voi hypätä maksutta kyytiin. Huomioittehan, että Siun sote on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä. Kampanjan ajankohta voi vaihtua koronatilanteen vuoksi.

Liikkujan viikko huipentuu Jipon ilmastopeliin sunnuntaina 20.9. klo 17. Jippo saa vastaansa Kuopiolaisen FC-KuFu 98. Ottelussa kamppaillaan sarjan kärkisijoituksista. Peliin pyörällä saapuneille jaetaaan eväät peliin ja arvontalipuke pyörähuoltoon.

Liikkujan viikko on toteutettu yhteistyössä Joensuun kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmän kanssa. Käpy ryhmä on saanut alkunsa vuonna 2012. Tavoitteena on kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Joensuussa monitahoisella yhteistyöllä. Järjestöt ja muut sidosryhmät ovat olleet mukana edistämistyössä alusta saakka ja järjestöjen asiantuntemusta hyödynnetään myös käyttäjälähtöisten ratkaisujen löytämiseksi.

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.