14.– 31.7.

Kulttuuritori elävöittää jälleen heinäkuussa Joensuun kauppatoria

Kulttuuritori elävöittää jälleen heinäkuussa Joensuun kauppatoria

Perinteikäs Joensuun Kulttuuritori järjestetään tänä kesänä 14.-31.7. tiistaista perjantaihin klo. 14-16. Aiemmista kesistä poiketen tapahtuma muodostuu tällä kertaa ainoastaan Joensuun kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämästä, pääsymaksuttomasta, ohjelmasta. Yhteistyökumppanina tapahtumassa toimii Joensuun kaupunki ja Kaupunkikeskustayhdistys Virta ry. Tapahtumapaikka on tuttu Joensuun kauppatorin Torilava. Järjestämme ohjelman säävarauksella, ja muutokset siihen ovat mahdollisia.

- Esiintyjät ovat kiitelleet, että Kulttuuritori järjestetään, kun monet keikat ovat lähteneet alta koronan takia. Kulttuuritorille siis selvästi on kysyntää. Tämän kesän ohjelmasta pyrimmekin tekemään esiintyjäkattaukseltaan mahdollisimman monipuolisen, kertoo Joensuun kaupungin kulttuuriohjaaja Anna-Maria Niloni.

Esiintyjäksi lavalle nousevat muun muassa viime kesältä tutut, a cappella yhtye Lauluyhtye Kaiutin, folk-yhtye Folkkari, sekä ikivihreitä lauluja harmonikkasäestyksellä tulkitseva Tiina Helinä & Mika Tarkkonen. Uusina tulokkaina Kulttuuritorilla esiintyvät soulhenkinen pop-yhtye Sugared, irlantilaista kansanmusiikkia akustisesti soittava duo Saunú, ja englanninkielistä pop-rockia laulava Chione. Teatteritaiteesta torilla huolehtii improvisaatioryhmä Improholistit, sekä Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka, joka esittää Maria Jotunin novelleihin pohjautuvan pienoisnäytelmän.

Miten korona sitten vaikuttaa itse tapahtumaan?

- Tapahtumassa noudatetaan Joensuun kaupungin toimintaohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Torilavan edestä löytyy käsien desinfiointipiste ja kätensä voi käydä pesemässä konttiwc:ssä Laulupuistossa, Vesikioskin takana. Turvavälit on pidettävä, ja kipeänä on syytä jäädä kotiin parantumaan, kommentoi kulttuuriohjaaja Niloni.

Muussa tapauksessa Kulttuuritorin henkilökunta toivottaa kaikki tervetulleeksi nauttimaan kesäisestä säästä ja monipuolisesta, maksuttomasta ohjelmasta. Koko ohjelman näet osoitteesta https://www.joensuu.fi/kulttuuritori ja lisätietoja Facebook-sivulta Joensuun Kulttuuritori.

LISÄTIEDOT:

Anna-Maria Niloni Hanne Hynynen

Kulttuuriohjaaja Kulttuuriharjoittelija

puh. 050 594 5824

Tilaa VIRTAA-uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt kärryillä mitä kaupunkikeskustassamme tapahtuu.